Creditcard Zonder BKR Check: Is Het Mogelijk?

Het verkrijgen van een creditcard zonder BKR (Bureau Krediet Registratie) check is een onderwerp dat veel mensen interesseert, vooral degenen die mogelijk negatieve vermeldingen hebben op hun BKR-registratie of die proberen hun kredietwaardigheid te verbeteren. Een BKR-registratie is een overzicht van kredieten en leningen die een persoon heeft afgesloten en hoe deze zijn afbetaald. In Nederland is het gebruikelijk dat financiële instellingen, waaronder creditcardmaatschappijen, een BKR-check uitvoeren voordat ze een creditcard verstrekken. Echter, er zijn enkele uitzonderingen en alternatieven die mensen kunnen verkennen als ze op zoek zijn naar een creditcard zonder een BKR-check. In dit artikel zullen we dieper ingaan op de mogelijkheden, voor- en nadelen, en enkele belangrijke overwegingen met betrekking tot het verkrijgen van een creditcard zonder BKR-check.

Mogelijkheden voor een Creditcard zonder BKR Check

Hoewel de meeste traditionele creditcardmaatschappijen een BKR-check uitvoeren als onderdeel van hun goedkeuringsproces, zijn er enkele alternatieven en uitzonderingen waarbij mensen mogelijk een creditcard kunnen verkrijgen zonder dat er een BKR-check wordt uitgevoerd:

 1. Prepaid Creditcards: Een prepaid creditcard is een type creditcard waarbij gebruikers vooraf geld op de kaart storten voordat ze deze kunnen gebruiken. Aangezien er geen sprake is van kredietverlening, voeren de meeste uitgevers van prepaid creditcards geen BKR-check uit.
 2. Secured Creditcards: Een secured creditcard is een type creditcard dat wordt gedekt door een onderpand, meestal in de vorm van een aanbetaling die de kredietlimiet bepaalt. Aangezien de kaart wordt gedekt door het onderpand, kunnen aanbieders van secured creditcards soms afzien van een BKR-check.
 3. Creditcards met Lage Kredietlimieten: Sommige creditcardmaatschappijen bieden kaarten aan met lage kredietlimieten, waarbij de noodzaak van een BKR-check mogelijk minder streng wordt toegepast.

Voor- en Nadelen van een Creditcard zonder BKR Check

Voordelen:

 1. Toegankelijkheid: Voor mensen met een negatieve BKR-registratie kan een creditcard zonder BKR-check een toegankelijke manier zijn om een betaalmiddel te verkrijgen.
 2. Opbouwen van Kredietgeschiedenis: Het verantwoord gebruiken van een creditcard zonder BKR-check kan bijdragen aan het opbouwen of verbeteren van een kredietgeschiedenis, wat belangrijk kan zijn voor toekomstige financiële transacties.
 3. Geen Risico op Afwijzing: Omdat er geen BKR-check wordt uitgevoerd, lopen aanvragers geen risico op afwijzing vanwege een negatieve BKR-registratie.

Nadelen:

 1. Hogere Kosten: Creditcards zonder BKR-check kunnen hogere jaarlijkse kosten, rentetarieven en andere vergoedingen met zich meebrengen vanwege het verhoogde risico voor de uitgever.
 2. Beperkte Functionaliteit: Prepaid en secured creditcards hebben vaak beperkingen, zoals lagere kredietlimieten en minder functionaliteit dan traditionele creditcards.
 3. Geen Kredietopbouw: Aangezien prepaid creditcards niet worden beschouwd als kredietproducten, dragen ze niet bij aan het opbouwen van een kredietgeschiedenis bij BKR.

Belangrijke Overwegingen

Bij het overwegen van een creditcard zonder BKR-check zijn er enkele belangrijke overwegingen waarmee rekening moet worden gehouden:

 1. Kosten en Voorwaarden: Controleer de kosten en voorwaarden van de creditcard, inclusief jaarlijkse kosten, rentetarieven en andere vergoedingen, om ervoor te zorgen dat ze redelijk zijn en passen bij je financiële situatie.
 2. Kredietopbouw: Als het doel is om krediet op te bouwen of te herstellen, overweeg dan alternatieven zoals secured creditcards die wel bijdragen aan je kredietgeschiedenis.
 3. Budgettering en Verantwoordelijkheid: Ongeacht het type creditcard dat je kiest, is het belangrijk om verantwoordelijkheid te nemen voor je financiën en je uitgaven te budgetteren om te voorkomen dat je in de schulden raakt.

Conclusie

Het verkrijgen van een creditcard zonder BKR-check kan een haalbare optie zijn voor mensen met een negatieve BKR-registratie of die moeite hebben met het verkrijgen van traditionele creditcards. Hoewel er enkele alternatieven beschikbaar zijn, is het belangrijk om de kosten, voorwaarden en mogelijke nadelen zorgvuldig af te wegen voordat je een beslissing neemt. Ongeacht het type creditcard dat je kiest, is verantwoord financieel beheer essentieel om financiële stabiliteit te behouden en de opbouw van een gezonde kredietgeschiedenis te bevorderen.

Leningexpert

Marcel Bijsterveld

Mijn grote passie is informatief schrijven over financiële onderwerpen. Dat is de reden dat ik deze veelzijdige website ben begonnen in 2014. Ik vind het leuk om mezelf te verdiepen in alle aspecten over financiën en dit op het internet te delen.