Lening aanvragen

Persoonlijke lening

Een persoonlijke lening is een populaire leenvorm die mensen in staat stelt om een specifiek doel te financieren, zoals een geplande aankoop, of een onverwachte uitgave. Bij een persoonlijke lening ontvangt de lener een vast bedrag dat in gelijke termijnen wordt terugbetaald gedurende een vooraf bepaalde looptijd. Een van de voordelen van een persoonlijke lening is de duidelijkheid van de leningsvoorwaarden, waarbij zowel de rentevoet als de looptijd van tevoren worden vastgesteld.

Santander

Persoonlijke lening
Aflossen: 48-120 maanden
Vertrouwd lenen
Vanaf €2.500
BKR toetsing: Ja

Minilening

Een minilening, ook bekend als flitskrediet of minikrediet, is een kortlopende lening met een relatief klein bedrag tot €1.800 dat snel kan worden verkregen. Het is bedoeld om mensen in tijden van financiële nood te helpen wanneer ze onverwachte kosten hebben en dringend geld nodig hebben. Minileningen hebben een korte looptijd en het geleende bedrag moet volledig worden terugbetaald, samen met de rente en eventuele kosten, aan het einde van de looptijd. Vanwege de snelle goedkeuring en minimale documentatie zijn minileningen aantrekkelijk voor mensen met een slechte kredietgeschiedenis.

Saldodipje

Saldodipje minilening
€100 – €1800
Aflossen in 62 dagen
Geen BKR toetsing
Binnen 12/24 uur geld
Direct beschikbaar

Doorlopend krediet

Een doorlopend krediet is een flexibele leenvorm die consumenten financiële vrijheid biedt om op elk moment geld op te nemen en af te lossen binnen een vastgestelde kredietlimiet. In tegenstelling tot een persoonlijke lening, waarbij een vast bedrag wordt geleend, houdt een doorlopend krediet rekening met veranderende financiële behoeften en uitgaven. De lener betaalt alleen rente over het uitstaande bedrag en kan het krediet opnieuw gebruiken zodra een deel is afgelost. Dit maakt het doorlopend krediet ideaal voor onvoorziene uitgaven.

Leningen NL

Persoonlijke lening
Doorlopend krediet
Vanaf €2.500
Rente vanaf 7,4%
De beste voorwaarden

Krediet Concurrent

Persoonlijke lening
Doorlopend krediet
Vanaf €7.500
Rente vanaf 7,6%
De beste voorwaarden

Zakelijk geld lenen

Zakelijk geld lenen vanaf €1000 kan een waardevolle financiële impuls bieden aan kleine ondernemingen en start-ups die extra kapitaal nodig hebben voor groei, investeringen in apparatuur, voorraaduitbreiding of het oplossen van cashflow problemen. Het lenen van een klein bedrag, zoals €1000, kan voor ondernemers een praktische manier zijn om specifieke zakelijke behoeften aan te pakken zonder zichzelf te overbelasten met grote schulden.

Yeaz logo

Yeaz zakelijk

Zakelijk lenen zonder aflossen
Geen aflos stress
€1.000 tot €50.000
Binnen 24 uur uitbetaling
Géén onderpand of jaarcijfers
Ook voor eenmanszaak

qeld logo

Swishfund zakelijk

Zelfde dag uitbetaald
€1.000 – €200.000
100% vrijblijvend met bedenktijd
Geen jaarcijfers
Geen onderpand
Voor alle ondernemers

swishfund logo

Swishfund zakelijk

Zakelijk lenen vanaf €3.000
Goedkeuring binnen 24 uur
Goede klantenservice
Flexibele aflossing
Aanvraag in 2 minuten
100% vrijblijvend

KredietVooruit logo

KredietVooruit zakelijk

Zakelijk lenen vanaf €3.000
Geen onderpand vereist
Geen jaarcijfers nodig
Binnen 24 uur op je rekening
Simpel en snel geregeld
Vrijblijvende offerte

bridgefund logo

Bridgefund zakelijk

Zakelijk lenen vanaf €5.000
Vrijblijvende offerte
Financiering in 3 simpele stappen
Geen ondernemersplan
Geen jaarcijfers
Binnen 24 uur op je rekening

Prepaid creditcard

Een Visa prepaid creditcard is een handige en flexibele betaaloplossing die werkt als een herlaadbare betaalkaart. In tegenstelling tot een traditionele creditcard is er geen kredietlijn verbonden aan de prepaid variant; in plaats daarvan moet de kaarthouder vooraf geld op de kaart storten. Deze kaarten worden wereldwijd geaccepteerd op alle locaties waar Visa-betalingen worden geaccepteerd, waardoor ze ideaal zijn voor reizen, online aankopen en het beheersen van uitgaven.

Visa prepaid creditcard

Géén BKR toetsing
Aankopen 180 dagen verzekerd
Gebruiken in het buitenland
Groene, blauwe of oranje creditcard
Geen bestedingslimiet
€21,67 per jaar

Hypotheek

Een hypotheek met een vanaf rente van 4,18% kan een aantrekkelijke optie zijn voor huizenkopers die op zoek zijn naar stabiele en voorspelbare maandelijkse hypotheeklasten. De rentevoet is een cruciale factor bij het bepalen van de totale kosten van een hypotheek, en een tarief van 4,18% kan gunstig lijken in vergelijking met hogere rentetarieven.

hypotheek adviseur

Hypotheken vergelijken

Laagste hypotheekrente
Vergelijk álle banken in Nederland
Binnen 1 werkdag duidelijkheid
Gratis & vrijblijvend

Geld lenen

Het lenen van geld is tegenwoordig bijzonder goed ingebakken in onze cultuur. Iedere dag opnieuw worden er dan ook leningen toegekend door banken en andere kredietverstrekkers. Het lenen van geld schijnt tegenwoordig niet zo eenvoudig te zijn. Dat is eigenlijk niet correct. Sterker nog, het aantal mogelijkheden om geld te lenen is door de jaren heen aanzienlijk toegenomen. Wel is het zo dat banken strikter zijn geworden bij het toekennen van een lening. Met andere woorden, als kredietnemer dien je de kredietverstrekker te garanderen dat je het geleende bedrag volgens de kredietvoorwaarden kunt terugbetalen. Deze voorwaarde was er vroeger ook, maar was veel minder strikt. Sta je ook op het punt om geld te lenen?

Verscheidenheid aan opties

Het proces van leningaanvragen biedt een verscheidenheid aan opties om aan uiteenlopende financiële behoeften te voldoen. Bij het overwegen van een lening kunnen verschillende typen leningen worden overwogen, zoals de persoonlijke lening, die ideaal is voor specifieke doeleinden, zoals vakanties of het kopen van een auto. Daarnaast is er het doorlopend krediet, dat meer flexibiliteit biedt voor lopende uitgaven. Voor ondernemers zijn er zakelijke leningen, die de groei van het bedrijf en investeringen mogelijk maken.

Voor wie meer controle wil over zijn uitgaven, kan de prepaid creditcard een handige oplossing zijn. Tenslotte is er de hypotheek, een leenvorm waarmee men een huis kan kopen en over een langere periode kan terugbetalen.

Hoe geld lenen?

Geld lenen is vandaag de dag zoals in de inleiding reeds aangegeven op tal van verschillende manieren mogelijk. Lenen geld kan bijvoorbeeld door gebruik te maken van een lening op afbetaling. Deze kredietvorm is bijzonder populair omdat hij erg veilig en eenvoudig is. Je leent een bepaald bedrag waarna je de lening maandelijks in stukjes terug zult moeten betalen. Je betaalt maandelijks niet alleen een stukje van het geleende bedrag terug, maar ook de kosten die er op de lening in kwestie worden aangerekend. Daarnaast geldt voor een lening op afbetaling steeds een vaste einddatum waardoor je met zekerheid kunt zeggen dat je lening op een bepaald ogenblik is afbetaald. Dat is anders wanneer je bijvoorbeeld kiest voor een doorlopend krediet. Ook dan dien je maandelijks een stukje van de lening terug te betalen, alleen kun je uitstel van betaling vragen en is het mogelijk om reeds afbetaalde bedrag terug op te vragen. Een doorlopend krediet beschikt daarbij ook niet over een vaste einddatum.

Welke voorwaarden zijn er verbonden aan geld lenen?

Zoals eerder al aangegeven verbinden banken tegenwoordig strenge voorwaarden aan het toekennen van een lening. Die voorwaarden hebben bijvoorbeeld betrekking tot het bedrag dat kan worden geleend. Vroeger was het theoretisch mogelijk om tot 100 procent van je inkomen te lenen. Tegenwoordig kun je daar als kredietnemer alleen nog maar van dromen. Hoeveel je precies kunt lenen is daarnaast ook sterk afhankelijk van de aard van de lening. Lenen geld voor de aankoop van een huis door middel van een hypothecaire lening is bijvoorbeeld aan veel strengere voorwaarden onderworpen dan het lenen van geld door middel van een persoonlijke lening. Hoe dan ook, op welke manier je ook geld gaat lenen, wees er zeker van dat je steeds kunt voldoen aan de kredietvoorwaarden.